طهورا

اینجا نظرات بدون تایید ثبت میشود!

اینجا نظرات بدون تایید ثبت میشود!

طهورا

۸ مطلب در ۳۱ فروردين ۱۳۹۷ ثبت شده است

📜 اینکه هر طور دیگران با ما رفتار کردند، با آنها رفتار کنیم، اصلأ هنر نیست; هنر آن است که بدون آنکه به نوع رفتار دیگران با خودمان توجه داشته باشیم، طوری برخورد کنیم که دوست داریم دیگران با ما برخورد کنند.
مثلا اگر دوست دارید همسرتان به خانواده ی شما احترام بگذارد، شما به خانواده ی همسرتان احترام بگذارید!

📖 امام علی(ع) در وصیتش به امام حسن(ع):
پسرکم! خویشتن را معیار برخورد با دیگری قرار بده!
📚 نهج البلاغه نامه۳۱

📜 پیدا کردن و اصلاح عیوب فردی کاری بسیار مدح شده است. گشتن به دنبال عیب های خودمان باعث می شود تا عیب های دیگران برایمان قابل تحمل تر شود. یکی از دلایل احساس شکست در زندگی مشترک این است که فرد، متوجه عیب های همسر خود شده اما فراموش کرده که خود نیز پر از عیب های ریز و درشت است. ضمن اینکه باید گفت فرد عیب جو، از عیوب خود غافل است.

📖 امام علی(ع) به امام حسین(ع) سفارش فرمودند:
ای پسرکم! کسی که عیب خویش را ببیند، از عیب دیگری غافل خواهد شد.
📚 تحف العقول ص۸۸

📜 انسان برای رشد و رسیدن به کمال باید به عیب های خود توجه کند. در زندگی مشترک، وقتی در کنار فردی دیگر ایستاده ایم، چشم های او نیز برای شناخت عیوبمان به کمکمان آمده اند. دو طرف علاوه بر پیدا کردن عیوب یکدیگر، در برطرف کردن آنها نیز می توانند یاری گر یکدیگر باشند. فقط شرط اساسی این مهم این است که هر دو طرف انتقاد پذیر باشند.

📖 مولای ما علی(ع):
محبوب ترین مردم در نزد تو باید کسی باشد که تو را به راه رشدت هدایت نموده و عیب هایت را نشانت می دهد.
📚 غررالحکم ص۴۱۵

📜 انتقاد شرایطی از جمله زمان انتقاد، مکان انتقاد، زبان انتقاد، میزان انتقاد، قالب انتقاد، نیت انتقاد و... دارد که در این سخن نمی گنجد.
با مراجعه به کتب مربوط و یا پرسیدن از مشاوری امین، متخصص و متدین، از کم و کیف این شرایط اطلاعات جامع و کاملی به دست آورید. اگر اینطور انتقاد کردید، همسرتان انتقادتان را به عنوان هدیه ای، با جان و دل از شما می پذیرد.

📖 امام صادق(ع) فرمود:
محبوب ترین برادرانم در نزد من کسی است که عیب هایم را به من هدیه کند.
📚 کافی ج۲ص۶۳۹



📜 اگر انتقاد را هدیه دادن بدانیم، هدیه دادن شرایطی دارد که خوب است در انتقاد هم رعایت شوند از جمله: گشاده رویی، زیباسازی(کادوپیچ کردن)، پنهانی بودن، سربسته و دربسته بودن و...
انتقاد هم باید کادو پیچ شود، با لبخند و لحنی نرم و در خلوت به فرد مقابل گفته شود...

📖 امام صادق(ع):
محبوب ترین برادرانم در نزد من، کسی است که عیب هایم را به من هدیه دهد.
📚 کافی ج۲ ص۶۳۹

📜 انتقاد های پشت سر هم باعث می شود تا از خیرخواهی خارج شویم و همسرمان ما را فردی عیب جو ببیند که فقط به دنبال عیب هایش هستیم. این حس باعث می شود که همسرمان مهر و محبتی که در انتقادمان هست را حس نکند. در این صورت کسی غیر از خودمان را نباید سرزنش کنیم.

📖 امام سجاد(ع):
زیاد نصیحت کردن موجب تهمت می شود.
📚 بحارالأنوار ج۷۲ص۶۶

📜 لازم نیست انتقادها همیشه کلامی باشند بلکه می توان با رفتار نیز انتقاد کرد، یعنی به جای گوش زد کردن رفتار غلط همسرمان، ما با او به درستی رفتار کنیم. مثلأ اگر همسرمان عصبانی ست و با فریاد حرف میزند شما با نرمی و آرامی سخن بگویید تا او بفهمد که کار درست، آرام سخن گفتن است.

📖 امام صادق(ع):
مردم را با غیر زبان خویش به راه درست دعوت کنید.
📚 کافی ج۲ص۷۸

📜 بدترین حالت انتقاد، این است که عیبی را در همسرمان پیدا کنیم و از آن برای مواقعی که با او دچار اختلاف شدیم، استفاده کنیم. باید گفت طبق روایات ما این کار، علاوه بر اینکه ضربه ای به معنویت خود زده ایم، رابطه ی خود و همسرمان را هم به مرز دشمنی رسانده ایم.

📖 امام صادق(ع) فرمود:
دورترین حالت بنده از خدا آن است که کسی با دیگری دوست شود و لغزش های او را نگاه دارد تا روزی بوسیله ی آن، دوستش را سرزنش کند.
📚 کافی ج۲ص۳۵۵